Over

Onze missie:

Iedere bewoner van Heijplaat zich thuis laten voelen in deze centrale ontmoetingsplek waar altijd iets te beleven valt.

Hoe doen we dat:

Allereerst: altijd met elkaar. De (organisatie van) Huiskamer 2.0 brengt mensen samen, helpt ideeën van de grond te brengen en faciliteert door de ruimte en door communicatie, maar activiteiten etc komen uit de bewoners.

Centrale plek op  Heijplaat

    1. , met altijd de deur open, een kop koffie en iemand om mee te praten. Alle informatie over

   Heijplaat

  1. op 1 plek incl. voorzieningenplek: wijkagent – gemeente – woonbron.

Er zijn gastheren/vrouwen voor een warme ontvangst – voor een warm welkom.

  Vooral heel veel activiteiten!    Bestaande activiteiten als het eetproject, , yoga, en biljartclub in ieder geval uitbreiden met:

a. twee keer per week eten – eten is per uitstek een manier om mensen bij elkaar te krijgen

b. elke 2 weken een kinderevent.

We maken zichtbaar wat er in de Huiskamer gebeurt.

Onze waarden:

 • We zijn allemaal gastvrij
  Iedereen is welkom in de Huiskamer. Aan die beleving draagt ook iedereen bij, of je nou bezoeker bent of vrijwilliger. Dat zit in simpele daden als: elkaar groeten bij binnenkomst en vertrek, openstaan voor een praatje, interesse tonen in elkaar.
 • We laten iedereen in zijn waarde
  Heijplaat ken een grote diversiteit aan mensen. Dat betekent ook verschillen in gewoonten of meningen. En dat is oke. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar geven elkaar wel de ruimte om je in de Huiskamer prettig te voelen.
 • We doen het samen
  Doe je mee met de Huiskamer? Dat vinden we hartstikke fijn! We verwachten alleen wel dat je ook met inbreng komt. Wel op een manier die bij jou past: vind je het gezellig om koffie te drinken en even te kletsen? Dan is een dagje meedoen als gastheer/vrouw misschien wel iets voor jou. Wil je graag een knutselmiddag voor je kind(eren)? Dan kun je misschien meehelpen als hulpouder. We gaan uit van het principe voort wat hoort wat.