Nieuws

Het is tijd voor… koffie

Het uitgangspunt voor deze activiteit is de maatschappelijke ondersteuning van de kwetsbare/eenzame oudere.

In de richtlijnen van de Rijksoverheid staat dat wij activiteiten mogen organiseren voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare personen. Het moet dan gaan om gerichte besloten activiteiten met een ondersteunend karakter voor de kwetsbare/eenzame ouderen.

Dus dat betekent dat mensen alleen op uitnodiging, of via aanmelding aan de activiteit kunnen deelnemen.

Aanmelden kan via dehuiskamer2.0@gmail.com

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

De feestdagen zijn anders dan andere jaren, maar ook dit jaar maken we er samen een hele mooie Kerst van. In kleine kring, maar wel met alle aandacht en liefde voor elkaar. En dat is precies waar het deze dagen om draait.

We wensen je dus hele fijne en sfeervolle feestdagen. Helaas zijn we tijdelijk gesloten, maar we hopen je in het nieuwe jaar weer snel én gezond in de Huiskamer te mogen verwelkomen.

De dag van de vrijwilliger

Ieder jaar, op 7 december, vindt de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De Dag staat in het teken van de vrijwilliger.

Grote waardering voor onze vrijwilligers

De Huiskamer 2.0 wil al onze vrijwilligers heel erg bedanken en we hopen van harte dat zij dit zo belangrijke werk blijven doen!

Jullie vrijwilligers zorgen voor contact met mensen, helpen mensen een handje en brengen veel vreugde in iemands leven, ook al is dat nu wat lastiger dan voor de Corona.

We hebben ontzettend veel respect voor al onze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor ons.

Ook vrijwilliger worden?

Wil je ook vrijwilliger worden in De Huiskamer? Op https://dehuiskamer2punt0.com/vrijwilliger-worden/ staat hoe je je kan aanmelden.

Kinderclub het Heidenest is er iedere vrijdagmiddag

Kinderclub het Heidenest is er iedere vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur in de Huiskamer, Heysekade 1, een knutselclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Iedere vrijdag kunnen kinderen leuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.

Kosten: 1 euro per keer

#DeHuiskamer2punt0 #Heijplaat #KinderclubHetHeidenest

Landelijke aanscherping coronamaatregelen

Vanaf 19 oktober gaan dan ook de deuren van de Huiskamer 2.0, tot nader bericht, weer dicht. Vanwege de steeds uitbreidende besmettingen en de aangescherpte maatregelen komt deze mededeling misschien niet als een complete verrassing.

We maken twee uitzonderingen:

  • de uitgifte van Rechtstreex kan doorgaan – omdat het gaat om het ophalen van boodschappen.
  • de kinderactiviteiten kunnen doorgaan – omdat het gaat om activiteiten voor kinderen onder 13 jaar.

Om de risico’s, ook voor onze vrijwilligers te beperken, heeft het bestuur besloten om per direct de geplande activiteiten en reserveringen in de Huiskamer 2.0 in ieder geval tot nader bericht te annuleren.

Tot die tijd: zeggen we: Wees lief voor elkaar, hou je goed en blijf gezond!

Noodverordening van de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 14 oktober 2020)Noodverordening van de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 14 oktober 2020)