Vrijwilligers De Huiskamer 2.0 van harte gefeliciteerd met jullie VOG.

22 vrijwilligers die zich inzetten voor de Huiskamer 2.0 hebben sinds april dit jaar hun VOG aangevraagd en verkregen. ( Verklaring Omtrent Gedrag uitgegeven door het ministerie van justitie en veiligheid) .

Het bestuur van De Huiskamer heeft goed gekeken naar de ontwikkelingen in de maatschappij daar waar het gaat om omgangsvormen en seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen organisaties.

Veel grenzen in het contact tussen vrijwilligers en deelnemers aan de activiteiten van de stichting zijn niet eenduidig. De ene deelnemer vindt een aai over de bol prettig, een ander kind vindt het niet prettig om te worden aangeraakt. Hierover kunnen nooit exacte grenzen worden afgesproken die voor alle deelnemers en in alle situaties gelden. Maar er is wel één heel duidelijke grens en dat is de grens dat seksuele handelingen en contacten tussen (jong)volwassen medewerkers en minderjarigen, die bij ons komen, absoluut ontoelaatbaar zijn! Daarom hebben wij als stichting voor al onze medewerkers een gedragscode opgesteld. De gedragscode bestaat uit twee delen: regels die bijdragen aan een open, transparante en veilige omgeving voor kinderen en vrijwilligers en de omschrijving van seksueel grensoverschrijdend gedrag die het uitgangspunt is van het tucht- en sanctiebeleid dat door de organisatie wordt gevoerd. Wanneer je bij ons komt werken, als vrijwilliger, stagiair(e) of als betaalde kracht, vragen wij je deze gedragscode te ondertekenen. Hiermee verklaar je dat je de gedragscode kent en volgens de gedragscode zult handelen.

De gedragscode staat ter inzage op onze site, daar vindt u ook ons aannamebeleid voor vrijwilligers dat samen met de VOG onderdeel uitmaakt van ons vrijwilligersbeleid.

Naast de gedragscode en aannamebeleid voor vrijwilligers, hebben wij een vertrouwenspersoon in de arm genomen, Carin van der Hor, zij is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Organisaties vrijwilligerswerk (NOV), zij zal inspringen bij vragen en klachten binnen onze organisatie die door het bestuur niet op te lossen zijn.

Mocht u naar aanleiding van ons vrijwilligersbeleid vragen hebben, stel ze gerust, wij willen ons beleid graag toelichten.

Het bestuur

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s