Goed nieuws: de Huiskamer 2.0 breidt uit!

Op 1 januari 2020 loopt het huurcontract van ‘De Huiskamer’ af. Op initiatief van Wijplaat, de bewonersbelangenorganisatie van Heijplaat, is gezocht om deze ruimte als trefpunt voor Heijplaters te kunnen behouden. Samen met een 20-tal bewoners en gemeente is er afgelopen juli hierover een brainstormsessie gehouden. Hierna is gezocht naar kandidaten voor een bestuur.

Deze zijn in overleg gegaan met Woonbron. Op basis van een sprekende presentatie vond Woonbron dat een nieuwe stichting de kans verdiende om de ruimte op de Heysekade 1 te mogen huren. Woonbron bedankt! Ook is een subsidie-aanvraag ingediend bij de gemeente Rotterdam.

We hebben op Heijplaat een ruimte nodig waar iedereen welkom is voor een bak koffie een praatje, hulp kan krijgen voor moeilijke vragen, mee kan doen aan activiteiten, waar bijeenkomsten gehouden kunnen worden voor bijvoorbeeld gemeente, politie en Woonbron en bewoners. Natuurlijk blijft wat goed is, zoals de gastvrouwen, biljarten, klaverjassen, line-dancen en het eten op dinsdag.

Samen met jullie gaat het bestuur, onder voorbehoud van subsidieverlening, de activiteiten uitbreiden. Zodat De Huiskamer 2.0 nog meer een plek wordt waar iedere Heijplater – ook jij dus! – terecht kan. Of waar je voor je medebewoner iets kan organiseren.

Het nieuwe bestuur bestaat op dit moment uit Jo Dohmen, Carina Berwald en Jint Wuite. We hebben heel veel zin om samen met jullie dit avontuur aan te gaan en zien alle bewoners graag terug bij een van de activiteiten!

Op 13 november hadden we alvast een grote opkomst van Heijplaters die alvast een deel van de activiteiten voor februari hebben aangedragen. Daar zijn we heel blij mee!

We houden jullie op de hoogte van wat we gaan doen.

Dat gebeurt via Heijplaat Online en de Facebookpagina van De Huiskamer. Ook ligt in De Huiskamer een mapje met informatie. Voor vragen of opmerkingen zijn we bereikbaar op dehuiskamer2.0@gmail.com.

Auteur: dehuiskamer2

In deze centrale ontmoetingsplek waar altijd iets te beleven valt, willen we iedere bewoner van Heijplaat zich thuis laten voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s